MEDIABYEN

Program Bolig for presse under OL, senere familiehytter
Størrelse 80-100m2 per hytte
Plassering Hafjell, Lillehammer
Status Ferdigstilt 1994 – 1996

Arkitekt Eriksen & Marlow Arkitekter
Byggherre OL
Entreprenør ?

I forbindelse med OL på Lillehammer var det behov for innkvartering av pressefolk. Kontoret tegnet typehytter, leiligheter og servicesenter (Gaiastova). Til sammen ble det oppført 236 hytter og 120 leiligheter, som i løpet av OL huset 2000 personer fra hele verden.

Det ble utarbeidet seks typehytter. Typehyttene hadde enkel standard og effektive planløsninger. Hyttene varierer i størrelse og fotavtrykk, men fungerer som en helhet med samme kledning, vindusformer og torvtak.

Da vinter-OL var over ble hyttene bygget om og nye eiere overtok. Ombyggingen var planlagt og fordret en fleksibel planløsning og generelle romstørrelser som med enkle grep kunne omgjøres etter familiære hyttebehov.

I dag er flere av hyttene blitt bygget på og modernisert. Noen er også revet til fordel for større hytter med en standard som gjenspeiler hjemmet. Alle har likevel en felles forpliktelse til å føre det opprinnelige konseptet. Kontoret har oppgradert flere av de originale hyttene og jobbet med Hafjelltoppen gjennom en årrekke.

Hafjelltoppen ble bygget som et utstillingsvindu for norsk kvalitet og moderne byggeskikk tilpasset tradisjonsrikt fjell-landskap. Området var vel regulert og godt planlagt. Kvaliteten var høy, og satt i 1994 en ny standard. Særlig pressen merket seg dette, noe som førte til stor oppmerksomhet. Standarden på Hafjelltoppen regnes nå ofte som en minimumsstandard i nye hytteprosjekt landet rundt.